Guldpriser i 2020 -Sådan får du det største udbytte, ved salg af dit gamle guld

Guldprisen i dag – Hold dig opdateret igennem professionelle forhandlere

Mange mennesker er i besiddelse af genstande, som er fremstillet i guld af forskellige karat. Dette kan være gaver du har modtaget, smykker eller mønter du engang har erhvervet dig eller har arvet, men som du ikke får brugt i din hverdag. Det kan for mange give en betydelig indtægt, ved at sælge ud af disse produkter og dermed give dig, lidt ekstra råderum i økonomien. Guldprisen skifter hver eneste dag, flere gange om dagen. For at sikre det størst mulige afkast ved salg af dine værdigenstande, kan dette være fornuftigt at observere. Ligesom når man foretager en investering i aktier på børsen, vil det være fordelagtigt at holde øje med guldprisen, når du skal finde det rigtige øjeblik at slå til. Priserne stiger og falder, på samme måde som aktier gør og bliver påvirket af forskellige faktorer. Dette kan bl.a. være et skift i udbud og efterspørgsel, ændringer i samfundsøkonomien m.m. 

Hvordan kan jeg skabe mig et overblik over guldpriserne? 

Du kan følge guldpriserne nøje online, for at se den daglige udvikling. De bedste og mest professionelle forhandlere vil igennem deres hjemmesider og fysiske butikker, give dig et godt overblik over disse. På den måde kan du finde det bedste tidspunkt for dig, til at sælge ud af de gamle guld. Nogle af de få, yderst professionelle opkøbere, vil endda give dig en sammenligning over deres priser, sammenlignet med deres konkurrenters. Disse forhandlere tilhører dog en specielt elitær kategori, da man i mange andre tilfælde, vil have gavn af at checke guldprisen hjemmefra, for at sammenligne med den pris du bliver tilbudt hos opkøber. 

Hvordan ved jeg, at jeg får den bedste pris? 

Når et smykke eller andre genstande bliver fremstillet i guld, vil dette blive målt på karat. Er det ikke guldbarrer eller lignende produkter du er i besiddelse af, vil disse oftest være fremstillet 18., 14. eller 8 karat. 24 karat guld er meget blødt og fint, derfor blandes andre ædelmetaller ofte i legeringen, som bliver indikeret af karaten. Dvs. jo højere karat, jo højere procentdel af guld er blandet i legeringen og jo mere værdifuldt er det, for dig som sælger. Der er derfor forskel på prisen ift. karat og vægt. Nedenfor vil der være beskrevet, hvordan du kan vide hvilken karat dine værdigenstande er fremstillet i, så du ved hvilken pris du kan forvente ved salget. 

  • 8 karat = 333 
  • 14 karat = 585
  • 18 karat = 750 
  • 24 karat = 999
  • Guldbarrer= 9999

Disse tal indikerer hvilken karat dine smykker, mønter eller lignende er fabrikeret i og dermed hvor stor en værdi du vil få, når du vælger at sælge ud af dit gamle guld. 

Ønsker du at vide mere om guldpriserne i 2020 og hvad de kan betyde for dig? Så kan du med fordel se med her. Guldpriser i 2020

Scroll to Top