Sammenlign dine lån og spar penge

Uanset om du tager et traditionelt lån i en bank eller vælger at benytte dig at de utallige muligheder der er online, er det en god ide at sammenligne de forskellige lån. Derved er der store muligheder for at spare mange penge på renterne. 

Tjek nettet og hjemmesiderne

Et godt sted at starte når du skal sammenligne de forskellige muligheder er internettet. Det kan f.eks. være Danmarks største låneportal, der har samlet det fleste af de muligheder, der er på det danske lånemarked. 

Samtidig er det muligt via de forskellige hjemmesider og potaler at få dem til at komme med forslag til hvor du med fordel kan søge. Det er især nemt med online lån at søge og efterfølgende at sammenligne dem. At søge et lån online er nemt og det tager ofte kun et par minutter før du enten har fået et tilbud eller et afslag. Samtidig stiller de markant færre krav, især hvis det er små beløb der ansøges om. Ved større beløb vil de ofte bede om dokumentation. Det vil som regel være i form af lønsedler. 

Her er processen desværre noget længere i en traditionel bank. Det er en god ide at søge mindst 3 forskellige banker. Hermed er du med til at sikre dig, at du ikke ved et tilfælde ender med at sige ja til det dyreste lån.

Det er især ÅOP, rentesatsen og lånebetingelserne du skal være opmærksom på. Det er vigtigt at du kan tilbage betale lånet, når som helst. 

Start med at lægge et budget

Inden du låner er det en god ide at lægge et budget og dermed finde ud af hvad du har af indtægter og udgifter. Hermed ved du hvor mange penge du har mulighed for at tilbagebetale hver måned. Husk at lægge et realistisk budget og undlad at lave et for stramt budget. Der er ikke mange mennesker, der trives ved ikke at have penge og muligheden for at købe en kop kaffe i længere tid af gangen. Samtidig vil et stramt budget gør dig sårbar over for ændringer og overraskelser. 

Hvis du aldrig har lagt et budget før, er der flere muligheder for at finde en skabelon på interettet.

Scroll to Top