Tre gode råd til at spare på madbudgettet

Dette indhold er sponsoreret

Når man gerne vil spare på pengene hver måned, og man ikke længere kan skære mere fra i faste udgifter, så er det tid til at tage hul på lidt mere flydende poster. Dette kan for eksempel gælde madposten i budgettet. Denne post varierer for de fleste fra måned til måned, og vil man gerne spare penge, så er der mange at finde. Derfor får du i denne artikel 3 gode råd til, hvordan du på bedste vis kan spare penge på dit madbudget, uden du skal leve af havregryn morgen, middag og aften. Mangler du flere penge, end du kan spare i måneden på madbudgettet, kan du overveje at lån penge og få dem med det samme.

Læg en madplan

En af de nemmeste måder at spare penge på mad er ved at lægge en madplan. Dette gør, at du ikke går ned til købmanden hver dag for at købe unødvendige varer, som du måske endda ender med at smide ud i sidste ende, fordi de bliver for gamle. Når laver en madplan holder du dig til måske udelukkende at handle stort ind en gang om ugen, også er det udelukkende meget små ture, som du skal tage i løbet af ugen. Dette kan hurtigt spare dig mange penge, da du minimere risikoen for at lave impulskøb, som for de fleste oftest er det dyreste på indkøbslisten bagefter. Når du skal lave en madplan er det en god ide at lave det til en uge af gangen. Dette sørger for, at du kan følge med de forskellige tilbudsaviser for dagligvarebutikkerne omkring dig. 

Læs tilbudsaviser

Når du gerne vil spare penge, er det vigtigt at kigge efter tilbud i de forskellige dagligvare aviser. Disse vil give dig et overblik over, hvor meget de forskellige ting i butikken koster lige nu, og du kan derefter lave en madplan efter tilbuddene. Dog skal du huske, at der nogle gange er billigere versioner i butikkerne, og at det ikke er altid er det billigste tilbud, som står i avisen. Husk derfor også at kigge i  butikken efter billigere alternativer, så du kan være sikker på ikke at bruge flere penge end højst nødvendigt.

Lav mad til mange

En sikker måde at spare penge på er ved at lave mad til mange, når du endelig står i køkkenet. Dette betyder nemlig, at der ikke er madspild, og at du har mange rester til fryseren, som du senere kan tage op. Dette råd er ofte brugt af mindre familie eller folk, som bor selv, da man på denne måde undgår at skulle lave mad ofte, og man behøver ikke en masse forskellige ting ind. Man skal dog kunne lide at spise rester for at dette råd virker. Husk at når du fryser resterne ned, at de skal være kølet af, inden du pakker det ned, og at det skal opbevares i enten frysegodkendte poser eller bøtter. Dette vil sørge for, at resterne kan holde sig, og at du ikke bliver syg. 

Scroll to Top